• Posedenie pri stromčeku

          • Krásnym koncertom sme ukončili vianočné obdobie v škole. Deti, ktoré navštevujú Súkromnú ZUŠ Yamaha si pod vedením pani učiteľky Križanovej a Holíncovej pripravili krásne koledy, vianočné piesne a predviedli nám hru na rôzne hudobné nástroje. Každé vystúpenie zožalo veľký potlesk. Po vystúpení sme sa rozlúčili v triede s kamarátmi a môžu začať vianočné prázdniny.

            Touto cestou chceme zaželať všetkým deťom, rodičom, zamestnancom, priateľom našej školy krásne a pokojné Vianoce, aby ste ich prežili v kruhu svojich najbližších. Tešte sa všetci z maličkostí, nezabúdajte na úprimný úsmev, vľúdne slovo či čarovné slovíčka. Zastavte sa všetci, strávte čas so svojou rodinou.

            Prajeme Vám všetkým krásne prežitie vianočných sviatkov, všetko dobré, pevné zdravie, veľa Božieho požehnania a veľa osobných ako aj školských či pracovných úspechov.

            vedenie ZŠ Petrovice

          • Vianočná kapustnica

          • Rodičovské združenie dodržalo tradíciu a aj tento rok uvarili rodičia výbornú kapustnicu pre všetky deti na škole. Pani učiteľky deťom pripravili krásne tvorivé, hravé a zaujímavé aktivity, ktoré sa deťom páčili. Mohli sme si tak spoločne užiť predvianočný čas. Veľké ďakujeme patrí všetkým zúčastneným rodičom a pani učiteľkám za krásne doobedie.

          • Sférické kino

          • Pri sférickom kine ide o najnovšiu zábavno-vzdelávaciu cestu. Sférický projekčný systém vnútri mobilnej kupoly ponúka jedinečný pohľad. Žiaci mali možnosť na chvíľu sa ocitnúť vo vesmíre, ponoriť sa do morských hlbín či podniknúť výpravu dovnútra ľudského tela.

          • Rozsvietenie stromčeka

          • Vianočný stromček ako taký si prešiel dlhou históriou, počas ktorej sa zapísal do ľudských sŕdc ako neodmysliteľná súčasť Vianoc. Jeho zdobenie je jednou z najkrajších tradícií spojených s najkrajšími sviatkami v roku. Či už máte stromček živý, či umelý, ozdobený ručne vyrobenými ozdobami alebo podľa najnovších trendov, najdôležitejšie je, že sa pri vianočnom stromčeku stretnete s ľuďmi, ktorých máte radi. Pri našom školskom stromčeku sme sa tiež všetci stretli a s požehnaním pána farára sme ho slávnostne rozsvietili.

             

          • Vianočné trhy a Mikuláš

          • Najkrajším mesiacom v roku je asi pre väčšinu z nás december. Dalo by sa povedať, že každý mesiac má svoje čaro. No v decembri sa všetky mestá, obce, domčeky či byty zdobia  farebnými svetielkami, ozdobami, stromčekmi. Zapaľujú sa jedličky na námestiach a konajú sa vianočné trhy, kde to vonia dobrotami. Takéto voňavé vianočné trhy sa konali 2.12. aj v Petroviciach. Predávali sa dobroty a ozdoby od výmyslu sveta. Vianočnú náladu umocnil príchod Mikuláša, ktorý prišiel na koči ťahanom koňmi. Priviezol sladkostí pre všetky deti, ktoré ho túžobne očakávali. Deti zo Súkromnej ZUŠ Yamaha ukázali svoj hudobný talent, niektoré deti zatancovali či zarecitovali. Mikuláša potešili a on ich za to obdaroval sladkým balíčkom. Výťažok z trhov bude použitý na skvalitnenie výučby v ZŠ a MŠ Petrovice. Ďakujeme všetkým, že ste podporili naše/vaše deti.