• Didaktické hry v prírode

          • V stredu 13.9. sa uskutočnili na našej škole didaktické hry v prírode. Vybrali sme sa teda do prírody, kde prostredníctvom rôznych cvičení v prírode, bolo našim cieľom zlepšiť úroveň pohybových schopností a špeciálnych zručností detí, upevniť kladný vzťah k ochrane prírody,  pozorovať prírodu, určovať prírodniny. Pri presune do prírody bolo dôležité dodržiavať pravidlá cestnej dopravy, poznať dopravné značky. V cieli všetkým desiata chutila viac, než v škole, keďže bola na čerstvom vzduchu. Slniečko sa na nás usmievalo počas celého predpoludnia

          • Slávnostný začiatok šk. roka 2023/2024

          • V pondelok 4. 9. 2023 sa začal nový školský rok 2023/2024 aj u nás na Základnej škole v Petroviciach. Prázdne chodby našej školy sa po dvoch mesiacoch prázdnin opäť zaplnili štebotom žiakov, ktorí sa dlhšie nevideli, rodičov odprevádzajúcich svoje ratolesti do školy a aj nás zamestnancov. Vypočuli sme si štátnu hymnu a pani riaditeľka predniesla slávnostný príhovor a následne aj pán zástupca starostu.

            Osobitne nezabudli privítať ani tých najmenších žiakov – našich nových prváčikov. Pre nich bol tento pondelok iste výnimočný deň, pretože sa z nich už stali školáci. Najprv nesmelo stáli pri rodičoch, no postupne zložili sľub prváčika, pani riaditeľka ich pasovala za školákov, dostali knihu od zástupcu starostu, medailu od triednej pani učiteľky a smelo sa s ňou pobrali do prváckej triedy.
            Následne sa aj ostatní žiaci rozbehli spolu s triednymi učiteľkami do svojich tried, aby po krátkom informatívnom stretnutí mohli utekať domov a ešte si užiť tento voľnejší deň. Veď od utorka sa už treba naplno pustiť do školských povinností.

            V novom školskom roku prajeme všetkým žiakom veľa úspechov, síl a radosti, všetkým rodičom veľa trpezlivosti aj láskavosti a všetkým pedagógom veľa elánu a odhodlania odovzdať žiakom to najlepšie...