• Kaligrafia- Bytča

          • V Sobášnom paláci v Bytči je počas každej sezóny inštalovaná zaujímavá výstava. Tentokrát to bola výstava s názvom Kaligrafia = krasopis. Absolvovali sme ju aj my s našimi deťmi. Žiaci sa dozvedeli o tom, ako vznikalo písmo, o jeho histórii, o tom ako sa šírilo. Oboznámili sa s azbukou, švabachom, egyptskými hieroglyfmi či Braillovým písmom. Ocitli sa na chvíľu aj v ,,krajine pisárov“, kde mali možnosť si vyskúšať krasopis, či čínske písmo. Hravou formou si trénovali písanie, čo sa im veľmi páčilo. Veríme, že sa sem opäť niekedy vrátime.

          • Pani učiteľky- dôchodkyne

          • Október - symbol jesene, je to mesiac, keď príroda naberá na svojej kráse plnosťou rozmanitých farieb. Nie nadarmo sa o dôchodkovom veku hovorí ako o jeseni života. Je to životné obdobie, ktoré so sebou prináša dozrievanie múdrosti, skúsenosti, ale aj radosti a bolesti. Nie nadarmo práve október je mesiacom úcty k starším.

            S radosťou a potešením sme v škole opäť po roku privítali pani učiteľky dôchodkyne. Žiaci si pripravili krátky program, po ktorom si zaspomínali na svoje učiteľské obdobie. Veríme, že sa opäť uvidíme o rok.

          • Týždeň zdravej výživy

          • 16. októbra je Svetový deň zdravej výživy. My sme si ho v škole pripomínali nielen jedným dňom, ale celým týždňom. Od 16. do 20. októbra sa na našej škole totiž konal TÝŽDEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY.  Všetky tieto dni boli zamerané na zvýšenú konzumáciu ovocia, zeleniny, mliečnych výrobkov. Dni sme tematicky farebne ladili, počas ktorých prebiehali rôzne aktivity zamerané na zdravie a zdravý životný štýl. Súčasťou týchto dní boli rôzne pohybové aktivity, kvízy, tvorby projektov, výtvarných prác a pracovných listov. Spoločne sme zvládli prípravu zdravých šalátov, nátierok, či ochutnávku zeleniny. Zdraviu prospieva aj pobyt na čerstvom vzduchu. Preto sme v stredu zorganizovali šarkaniádu. Máme za sebou krásny týždeň, o čom svedčí množstvo fotiek vo fotogalérii.  

          • Svetový deň mlieka v školách

          • Koniec septembra patrí Svetovému dňu mlieka v školách a tento deň sme si pripomenuli aj my. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Obsahuje mnohé významné látky, hlavne bielkovinytukycukryvitamíny a minerálne látky. Mlieko a mliečne produkty sú najlepším prírodným zdrojom vápnika, ktorý má význam pre zdravý rast kostry a zubov. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o výrobe mlieka, mliečnych výrobkoch a o skladovaní, predaji a význame mlieka. Zapojili sa aj do kvízu, v ktorom sa im skvele darilo. Pracovali na pracovných listoch, nakreslili si svoju šálku na mlieko. Najviac sa im však páčila ochutnávka mliečneho koktejlu, ktorý si vyrobili. Chutil skvelo! Tento deň sa žiakom veľmi páčil a počas prestávky sa s chuťou pustili do svojej mliečnej desiaty. Ďakujeme aj pánovi Šmárikovi za syry, na ktorých si deti pochutnali a spoločne si zaželali dobrú chuť.