• Divadlo- Janko Hraško

          • Dňa 17.5. sme so žiakmi zavítali do kultúrneho domu, kde sa konalo divadelné predstavenie "Janko Hraško" v podaní Divadla Portál. Toto veselé a pútavé predstavenie nás všetkých nadchlo a prinieslo nielen smiech, ale aj cenné ponaučenia. Príbeh o Jankovi Hraškovi je plný veselých pesničiek a humoru. Hlavný hrdina, malý Janko Hraško, nás zaujal svojou šikovnosťou, usilovnosťou a vynaliezavosťou. Predstavenie bolo dynamické, pestrofarebné a plné radosti, čo ocenili všetci žiaci. Janko Hraško sa tak stal obľúbeným hrdinom našich žiakov, ktorí si z predstavenia odniesli množstvo pozitívnych dojmov a nezabudnuteľných zážitkov. Táto návšteva divadla bola pre našich žiakov nielen príležitosťou zabaviť sa, ale aj sa niečo nové naučiť. Príbeh Janka Hraška im ukázal, aké dôležité je byť pracovitý, vynaliezavý a nikdy sa nevzdávať. Veríme, že takéto kultúrne podujatia prispievajú k rozvoju ich osobnosti a obohacujú ich školský život.

          • Deň matiek v Zariadení pre seniorov

          • Dnes 16.5. sme s našimi žiakmi priniesli kúsok radosti aj do Zariadenia pre seniorov, kde sme vystúpili pri príležitosti Dňa matiek. Naši žiaci opäť predviedli svoje schopnosti a talent, čím seniorom vyčarili úsmev na tvári a priniesli do ich života krásne momenty. Naši žiaci boli za svoje výkony odmenení potleskom a úsmevmi, ktoré sú pre nás tou najväčšou odmenou. Veríme, že sme im spríjemnili deň a vytvorili krásne spomienky, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

          • Deň matiek v kultúrnom dome

          • V stredu 15.5. sme oslávili Deň matiek v kultúrnom dome s krásnymi vystúpeniami, ktoré si pripravili naši šikovní žiaci pod vedením svojich pani učiteliek. Toto výnimočné podujatie bolo plné radosti, talentu a srdečných momentov, ktoré si získali srdcia všetkých prítomných. V programe vystúpili naši mladí umelci s tanečnými číslami, ktoré boli plné energie a radosti. Započúvali sme sa do krásnych speváckych vystúpení, kde zazneli známe melódie, ale aj originálne piesne, ktoré dojali nejednu mamičku, či babičku. Náš program obohatili aj vtipné scénky, ktoré priniesli úsmev na tvár všetkým prítomným. Celé vystúpenie bolo zakončené spoločným vystúpením, kde všetci účinkujúci spoločne zaspievali pieseň venovanú všetkým mamám. Tento emotívny záver vyvolal dojatie a hrdosť v očiach mnohých mamičiek. Naši žiaci zožali obrovský úspech a boli odmenení veľkým potleskom. Sme veľmi hrdí na našich žiakov a ich úžasné výkony, ktorými spríjemnili Deň matiek a ukázali, aký talent a potenciál sa skrýva v našej škole. Veríme, že si všetci prítomní odniesli krásne spomienky a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

          • Sadím, sadíš, sadíme

          • V piatok 3.5. sme využili príležitosť, keď bolo krásne počasie a pustili sme sa do našich záhradkárskych aktivít! Spoločne s našimi malými záhradkármi sme vyrazili von do školských záhrad a zasadili sme rôznu zeleninu, či kvety do vyvýšených záhonov. Tento krok nám nielen poskytol príležitosť priblížiť sa k prírode, ale aj vzdelávať sa o procese rastu a starostlivosti o rastliny. Naši žiaci sa s nadšením pustili do práce, postarali sa o každé semienko. Teraz už len netrpezlivo čakáme, kým naše úsilie vykvitne vo forme pestrej zeleniny a kvitnúcich kvetov. Veríme, že touto skúsenosťou poskytneme hlbšie porozumenie a úctu k prírode.

          • Stavanie mája

          • Posledný aprílový deň sa aj na našej škole dodržiavajú tradície. Ráno sme sa všetci zhromaždili na školskom dvore s jedným spoločným cieľom- ozdobiť a postaviť máj. Dievčatá ozdobovali máj farebnými stuhami, čím mu dodali nádych jarného veselia. Chlapci sa chopili mája a s pomocou dospelých ho začali stavať. Pri stavbe nás sprevádzali melódie heligónok, na ktorých nám zahrali Samko s Maťom. Ich hudba dodala celému podujatiu ďalší rozmer a ešte viac nás priblížila k sebe navzájom. Naše úsilie a spolupráca nám priniesli nielen krásny máj, ale aj pocit hrdosti a radosti z toho, že sme to dokázali spoločne.

            Stavba mája je pre našu školu viac ako len tradícia. Je to príležitosť pre žiakov aj učiteľov spojiť sa a vytvoriť niečo krásne a jedinečné. Tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia a na ďalšiu príležitosť preukázať našu silu a jednotu.