• Ukončenie fašiangov

          • Na záver fašiangového obdobia sa žiaci základnej školy vybrali do Zariadenia pre seniorov, aby potešili starčekov a starenky. Hovorené slovo, vinše, piesne, či tancovanie. To všetko nesmelo chýbať. Hrou na akordeón rozospievala pani Holíncová asi všetkých prítomných. Veľké ďakujeme patrí aj Marekovi, Martinovi, Jurajovi a pani Miriam Šipulovej za to, že sa s nami zúčastnili peknej akcie. 

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • ,,Vtáka poznáš po perí, človeka po reči."

            21. február je Medzinárodným dňom materinského jazyka. Je to príležitosť,  ako si pripomenúť zásluhy Cyrila a Metoda, A. Bernoláka, Ľ. Štúra. Tento deň sme si so žiakmi 2. ročníka pripomenuli rôznymi úlohami a aktivitami, ktorými si upevnili svoj vzťah k rodnému jazyku. Rozprávali sme si o vzniku spisovnej slovenčiny a písma. Hádali sme slová, ktoré v nárečí znejú inak ako v spisovnej slovenčine, tiež sme si zaspievali ľudovú pieseň v nárečí. Lúštili sme rébus napísaný v hlaholike a tiež sme sa pokúsili napísať svoje meno podľa starého písma. Žiakom písanie išlo veľmi dobre, pracovali s veľkým zanietením a nadšením, úlohy boli pre deti zaujímavé.

          • Fašiangy- šišky

          • Fašiangové obdobie sa blíži ku koncu a štvrtáci si v škole pod dozorom pani učiteľky pripravili typické fašiangové jedlo- šišky. Cesto si spoločne pripravili a kým krásne rástlo, čas si vyplnili rôznymi úlohami. Vyvaľkať, vykrojiť, vysmažiť. To všetko deti zvládli. Jahodová pena dodala šiškám tú správnu chuť. Zjedli sa všetky a boli mňamkové.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Tradične ako každý rok sme zorganizovali školské kolo súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnili sa ho najlepší recitátori triednych kôl. Všetci sa na prednes zodpovedne pripravili, porota však musela vybrať tých najlepších a rozhodla nasledovne:

            1. miesto Sárka Zajacová

            2. miesto Benjamín Bystriansky

            3. miesto Nelka Šimúnová, Nikolka Porubčanská

            Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Valentín

          • Dnes na sviatok sv. Valentína panovala na našej škole dobrá nálada a prevládala červená farba oblečenia. Na hodinách sa žiaci so svojimi pani učiteľkami porozprávali o sv. Valentínovi, ako vznikol tento sviatok, či prvé valentínky. Valentínsky deň mal na škole úspech, všade boli samé srdiečka- papierové, nakreslené, narysované, snehové, vymodelované. Bolo cítiť viac pozitívnej nálady, kamarátstva, náklonnosti, či úsmevu. Žiaci pracovali na valentínskych pracovných listoch, zberali srdiečka za úlohy, vytvárali valentínky, či iné darčeky pre svojich blízkych. Z valentínskych reťazí sme spoločne vytvorili krásny valentínsky strom. Nezabúdajme však na to, že lásku si máme prejavovať každý deň, pretože lásky nie je nikdy dosť a má veľa spôsobov.

          • Karneval

          • Karneval patrí medzi najočakávanejšiu a najobľúbenejšiu akciu školy. Náš tohtoročný karneval sa konal v sobotu 11.2. v KD Petrovice. Všetci žiaci sa pripravovali, aby mali originálnu masku. Aj tento rok sme videli kreatívne masky a v mnohých prípadoch aj neopakovateľné. Žiaci sa predstavili v maskách porote, aby tá rozhodla o tej naj... . Každému sa ušla sladká odmena.  O zábavu bolo postarané, všetci sa vytancovali do sýtosti. Karneval prebehol vo veselej nálade, bolo tam veľa spevu, tanca, súťaží. Niekoho si šťastie počkalo v podobe tomboly, ktorá bola naozaj bohatá. Po ukončení detského karnevalu, nasledovala zábava pre rodičov, starých rodičov, ... . Veľké ďakujeme patrí rodičom z výboru za ich čas pri organizácii, DJ Martinovi Legeňovi za neopakovateľnú atmosféru a zábavu, všetkým sponzorom, ktorí prispeli do tomboly, pani učiteľkám za výzdobu, pani Čičútovej za krásne masky – Majky a Vilka, obecnému úradu a všetkým priateľom školy, ktorí prišli podporiť deti zo ZŠ Petrovice.

          • Ukážka tenisovej hodiny

          • V stredu 8.2. prišiel na školu pán tréner  z tenisového klubu Benet LTC Bytča. Žiakom ukázal krátky tréning, všetci sa aktívne zapájali, športovali a tenis ich veľmi chytil. Ktovie, možno sa medzi našimi deťmi nachádza mladý talent.