• Návšteva Mestskej knižnice Bytča

          • Dňa 25.5. sme sa so žiakmi vybrali navštíviť Mestskú knižnicu v Bytči. Pani knihovníčky si pre deti pripravili bohatý program. Po oboznámení sa s tým, ako to funguje u nich v knižnici, si deti zahrali zaujímavé knižné pexeso, lúštili tajničku, pracovali s textom, čítali knihy, vyrábali pozdravy. Deti si mohli knižky v knižnici aj popozerať, niečo prečítať a kto chcel, tak si založil aj čitateľský preukaz a už si aj knihu požičal domov. Všetci boli z návštevy knižnice očarení, veľmi ich zaujali nielen knižky, ale aj pani knihovníčky, ktoré si pre deti pripravili pestrý program, ktorým boli deti zaujaté. Rozlúčili sme sa pozdravom a poďakovaním. 

          • Deň matiek

          • „Na svete je jedno srdce zo zlata

            a to nosí moja mama usmiata.

            Ono bije veľkou láskou v jej hrudi,

            každé ráno, keď nás bozkom zobudí.

            Každý deň, keď robí pre nás, čo treba,

            perie, varí, krája koláč, kus chleba.

            A to srdce má na svete takú moc,

            že nás chráni celý deň i celú noc.“

             

            Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky. Snáď pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. V stredu 17. 5. si žiaci zo základnej školy pod vedením pani učiteliek pripravili krásny a pútavý program ku Dňu matiek. Mohli sme vidieť tanec, recitáciu, spev, hru na hudobný nástroj. Všetkého bolo tak akurát. Na záver všetky deti mamičkám zablahoželali k sviatku a odovzdali im malý darček.

            Všetkým našim mamičkám prajeme, aby im deti prinášali viac radostí ako starostí. 

             

          • Medzinárodný deň mlieka

          • Medzinárodný deň mlieka sa každoročne oslavuje po celom svete tretí májový utorok už od roku 1957. Tento rok to bolo dnes - 16. mája. Mlieko nasýti, dodá živiny a zaženie smäd.  To všetko dokáže. Vďaka bohatému obsahu bielkovín, minerálov a ďalších pre zdravie človeka dôležitých látok je mlieko nezastupiteľnou súčasťou  výživy človeka. Preto  si aj žiaci našej školy  pripomenuli  tento výnimočný deň výdatnými mliečnymi dobrotami a tiež rôznymi aktivitami počas celého dňa. Ďakujeme pánovi Šmárikovi za mliečne dobroty, ktoré doniesol pre všetky deti v škole. Všetci si pochutnali.

          • Slávik Slovenska - okresné kolo

          •  

            V piatok 12.5. sa v priestoroch ZUŠ Bytča konalo okresné kolo v speve ľudových piesní Slávik Slovenska 2023. Našu školu reprezentovala v 2. katégórii  štvrtáčka Terezka Kučáková. Vo svojej konkurencii si vyspievala krásne druhé miesto, Terezka gratulujeme.

            Za doprovod a prípravu ďakujeme Mgr. Anne Holíncovej.

          • Ekovýchovný program

          • V stredu 10.5. sme v škole privítali dve pracovníčky CHKO Strážovské vrchy. Prišli ku nám s ekovýchovným programom- Spoločenstvo lesa. Predstavili nám les ako živý organizmus, ktorý dýcha, rastie, rozpráva, pretvára sám seba aj okolitú krajinu. Porozprávali nám o tom, že les je domov pre mnoho rastlín, húb a živočíchov. Zaujímavými aktivitami nám priblížili aké druhy zvierat žijú v lese, aké stromy v ňom rastú. Zahrali sme si lesné domino, zvieratám sme našli domov na strome, tvorili sme papierové listy, hľadali sme správne dvojice obrázok-text. Všetko úlohy deti hravo zvládli. Ďakujeme za návštevu a veríme, že sa niekedy ešte uvidíme.

          • Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou

          • V stredu 3.5. prijala do našej školy pozvanie na besedu pani spisovateľka Gabriela Futová, ktorá k nám pricestovala až z Prešova. V súčasnosti patrí k najobľúbenejším autorkám kníh pre deti a mládež. Porozprávala nám o svojom živote, o svojich knihách, o začiatkoch svojej tvorby, o zvieratkách, ktoré má doma, ale trošku nám pootvorila dvere aj do svojho súkromia. Prezradila nám, že do dnešného dňa má na svojom konte 30 kníh. Mnoho z nich si zamilovali pri čítaní aj deti z našej školy. Žiakom bez problémov odpovedala na ich zvedavé otázky.  V závere besedy sme mali autogramiádu. Podpisovali sa prinesené knihy, záložky, či knihy, ktoré si deti zakúpili priamo od pani spisovateľky. Originálne bolo každé jedno venovanie a vlastnoručný podpis Gabriely Futovej. Na záver sme si dali spoločnú fotku, poďakovali sme za čas, ktorý nám venovala a popriali sme veľa nových námetov a inšpirácií do ďalšej tvorby.

          • Obecný máj

          • V nedeľu 30.4. sa snáď v každom kúte Slovenska stavali máje. Staval sa aj u nás v obci Petrovice, kde žiaci našej školy vystúpili s folklórnym pásmom. Veríme, že všetkým spríjemnili  toto krásne slnečné popoludnie.