• Vianočné trhy

          • Obecný úrad v spolupráci so ZŠ a MŠ Petrovice pozýva občanov, mládež a deti na tradičné Vianočné predajné trhy, ktoré sa uskutočnia v piatok 2. decembra od 15,00 hod. v kultúrnom dome.

            Pripravené sú : vianočné domáce výrobky a dekoračný tovar, domáce koláčiky, klobásy, občerstvenie pre deti aj dospelých.

            O príjemnú atmosféru sa postarajú deti zo ZŠ a MŠ v spolupráci so ZUŠ YAMAHA s vianočnými piesňami a koledami a DJ Martin Legeň.

            Ako prekvapenie pre všetky deti z obce ( ktoré poslúchali)  sa pred KD o 15,30 hod. privezie na koči Mikuláš spolu s anjelom a čertom.

            Príďte všetci, veľmi sa na vás tešíme.

          • Advent

          • Slovo advent pochádza z latinského adventus, čo znamená príchod. K typickým prvkom adventu patrí adventný veniec. Ten náš školský adventný veniec  nám dnes prišiel požehnať pán farár. Na každom adventnom venci sú štyri sviečky, ktoré sa postupne zapaľujú. Aj u nás v škole už horí prvá.  

             

          • Výchovný koncert

          • V piatok 25.11. sme sa cez kopec vybrali do ZŠ Kolárovice, kde nás čakal výchovný koncert. Umelecká spoločnosť LETart nám zahrala koncert pod názvom DR. ZEMBOLÍ. Koncert bol zábavný interaktívny plný poučných textov a veselých pesničiek, ktoré sú zamerané na otázky ekológie a zodpovednosti k budúcemu vývoju našej zeme. Deťom chceli poukázať na to, ako jednoducho, denno-denne, malými krôčikmi a bez veľkých rečí dokážeme liečiť našu Zem. Deťom sa koncert páčil, hudobníci zožali na konci veľký potlesk. Plní nadšenia a elánu sme sa vrátili späť do našej školy.

          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 24. októbra do 27. októbra 2022 žiaci našej školy absolvovali základný plavecký kurz. Konal sa v priestoroch Krytej plavárne MŠK v Považskej Bystrici pod vedením skúsených inštruktorov plávania. Deti boli rozdelené do družstiev podľa svojich plaveckých zručností a počas týždňa mali možnosť si ich zlepšovať. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Na našich žiakov sme boli pyšné. Boli disciplinovaní, snaživí a každý žiak urobil veľa práce. Na konci získali "mokré vysvedčenie".