• Spanie v škole

          • Tradície treba dodržiavať.... tak sa to aspoň hovorí.... Rozhodli sme sa, že aj my ich budeme na našej škole dodržiavať, a preto aj tohtoroční štvrtáci sa so školou lúčili tým, že v nej strávili noc. V pondelok 27.6. sme sa podvečer stretli v škole, vybalili, zašportovali podľa svojich možností a schopností. Hladní sme zasadli ku ohníku, opiekli sme si špekáčiky a pochutnali si na nich. Osviežením v týchto horúcich dňoch bol výborný nanuk, či melón. Diskotéka samozrejme nemohla chýbať. Odvážlivci si po tme vyskúšali pochod okolo školy. Keď prišla večierka, umyli sme sa, dali pyžamko, pozreli rozprávočku a išli do ríše snov. Bol to večer/noc plná zážitkov.

          • Dopravné ihrisko

          • Krásne slnečné počasie a volnejšie dni v škole sme využili v pondelok 27.6. na dopravnú výchovu. Blížiace sa dni voľna vytiahnu deti ešte viac na cesty, preto sme si chceli pripomenúť bezpečnosť na cestách. Školský dvor sa zaplnil detskými dopravnými prostriedkami, či už kolobežkami alebo bicyklami. Po teoretickom vysvetlení, či zopakovaní dopravných značiek, modelových situácii sa deti pod dohľadom pani učiteliek vrhli na dopravné ihrisko. Nezabudlo sa ani na bezpečnosť, prilba musela byť na hlave. Nedošlo ku žiadnej ,,dopravnej nehode", preto veríme, že aj v reálnom živote budú žiaci opatrní.

          • Školský výlet - Bojnice

          • Deti z našej školy sa spolu s pani učiteľkami vybrali v utorok 22.6. na školský výlet. Našim cieľom bol Bojnický zámok, kde si zažili nádherné tri Dobšinského rozprávky. Zároveň sa oboznámili s našou krásnou kultúrnou pamiatkou, ktorou je nádherný zámok. Cestu po zámku nám spríjemnili rozprávky – Dlhý nos, O troch grošoch a Laktibrada. Deti sa prešli po miestnostiach a v jednotlivých izbách ich vždy čakala rozprávková scéna. Zaujímavým spôsobom sa deti oboznámili s veľkolepým historickým objektom a zároveň sa potešili poučnej rozprávke. Mohli sa na moment stať súčasťou deja, herci zapájali deti do jeho diania. Zo zámku sa vybrali ku sokoliarom. Tam na nich čakali dravce, ktoré deti s radosťou obzerali a obdivovali. Dravce nie je možné vycvičiť, ale podľa nás boli poslušné. Deti sa vrátili z výletu spokojné a šťastné. Už teraz sa tešia na nový výlet.

          • Policajti v škole

          • Policajti obvodného oddelenia Policajného zboru prijali pozvanie do našej školy. Už pri príchode vyvolali u detí radosť a eufóriu. Policajti ukázali deťom výbavu policajtov, mali možnosť si vyskúšať nepriestrelnú vestu, či putá. Nadšenie rástlo, keď si mohli sadnúť do policajného auta, zapnúť svetelné signály, či sirénu. Pani policajti vytiahli merač a zmerali nám najrýchlejších bežcov v škole, čo bol pre deti veľký zážitok. Zlatým klincom boli psovodi, ktorí predviedli poslušnosť a výcvik psov, ale aj prácu psa pri chytaní zlodejov. Pani policajti ďakujeme za krásne dopoludnie a krásne zážitky.

          • Riaditeľské voľno 15.6.2022

          • Riaditeľstvo ZŠ Petrovice oznamuje žiakom a ich zákonným zástupcom, že v stredu 15.6.2022 bude žiakom celej školy udelené riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

          • MDD

          • Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta 1. júna. Na našej škole sme sa rozhodli svojim žiakom spríjemniť im ich sviatok športovými aktivitami. Keď sa počasie umúdrilo, tak sme sa vybrali na turistickú vychádzku do Kolárovíc pozrieť sa na miniorloj. Za hudobného doprovodu nášho bývalého žiaka Maťa sme sa vrátili na školský dvor, kde sme si zatancovali, kto vedel aj zaspieval. S veľkou radosťou prijali deti správu od rodičov, že guľáš je hotový. Kto spapal svoju porciu, bol odmenený sladkosťami od rodičov a od obce. Veríme, že prežili pekný deň a prajeme im, aby mali šťastné a spokojné detstvo a aby dostávali od svojich blízkych čo najviac lásky.

            Ďakujeme za prípravu guľášu, sladkosti a čas strávený prípravou tohoto dňa rodičom z rodičovského združenia  a obecnému úradu za sladké balíčky.