• Farebný týždeň zdravia

          • Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú často zabúdame... Práve preto sme sa v týždni od 17.10. do 21.10. zamerali v škole na podporu zdravej výživy, či už konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov, či ovocia a zeleniny...

            Tento rok sme tieto dni opäť tematicky farebne zladili a nazvali sme ako inak ako: „Farebný týždeň zdravia“, počas ktorého prebiehali aktivity podporujúce zdravú výživu a teda aj zdravý životný štýl našich žiakov: Červený deň, Zelený, Bielo-modrý, Hnedý či Žltý deň. Počas týchto dní sa žiaci a pani učiteľky obliekli do farby dňa. Oboznamovali sa so zdravými potravinami, na hodinách vypracovávali upravené pracovné listy na tému zelenina či ovocie, sledovali pyramídu zdravej výživy, kreslili obľúbené ovocie či zeleninu. Žiaci so svojimi pani učiteľkami robili ovocný šalát, zdravé nátierky, mliečne kokteily, varili bylinkové čaje.

            Bol to krásny, farebný, poučný a úspešný týždeň, plný vitamínov a radosti z dobre vykonanej akcie.

          • Návšteva pani učiteliek

          • Mesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Úcta k starším ľuďom by mala byť predovšetkým prirodzenou súčasťou nášho života, mala by byť spontánna a nenásilná. Preto po dlhšej odmlke sme opäť obnovili tradíciu a pozvali sme do školy pani učiteľky dôchodkyne. Veľmi nás teší, že prijali pozvanie a veríme, že v škole strávili príjemný čas.

          • Šarkaniáda

          • Jeseň je už každoročne v našej škole spojená s tradíciou Šarkaniády. Na oblohe sa dnes usmievalo slniečko, pofukoval jemný vetrík. Počasie ako stvorené na túto aktivitu. Deti si do školy priniesli šarkanov a po veľkej prestávke sme sa vybrali na kopec, aby deti ukázali aké sú šikovné v púšťaní šarkanov. Na oblohe sa vznášali šarkany rôznych farieb a veľkostí. Postarali sa o krásne farebné divadlo. Aj napriek malým kolíziám pri zamotaní sa, deti sa nabehali, vyšantili a užili si veľa radosti pri spoločnej aktivite s kamarátmi. Po záverečnom ,,behu o jabĺčko“ si to jabĺčko mohli za odmenu vychutnať. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

          • Svetový deň mlieka na školách

          • Na konci septembra si pripomíname Svetový deň mlieka na školách. Podstatou tohto dňa je ,,oslava" mlieka na školách. So žiakmi sme si pripomenuli, aký veľký význam má mliečko pre náš organizmus. Prelúskali sme sa prezentáciou, kvízom, pracovnými listami, omaľovánkami. Ochutnali sme rôzne mliečne výrobky, vyrobili sme si ,,pani Mliečkovú". Našou úlohou je pripomínať rodičom, aby nám na desiatu pribalili raz za čas aj mliečne dobroty.

          • Európsky deň jazykov

          • So žiakmi tretieho a štvrtého ročníka sme si na vyučovaní 26. septembra  pripomenuli Európsky deň jazykov. Porozprávali sme sa o jazykovej rozmanitosti v Európe, so žiakmi sme si vysvetlili, že je dôležité učiť sa cudzie jazyky. U nás na škole začínajú s anglickým jazykom a veríme, že časom niektorým pribudne aj iný jazyk.