• Zápis do 1.ročníka

          • Termín zápisu budúcich prvákov pre školský rok 2022/2023

            je 4. apríl 2022 (pondelok) od 13:30 do 16,00 hod.


            Milí rodičia!

              

            Opäť je tu obdobie, kedy sa  rozhodujete, ktorá základná škola bude pre Vaše dieťa tá správna. Ktorá im vytvorí príjemnú atmosféru, ktorá ponúkne dobré priestorové vybavenie, moderné pomôcky, výborných učiteľov, zaujímavé mimoškolské aktivity, možnosť pracovať s počítačmi, učiť sa cudzie jazyky a pod.

            Nástup do školy je jedným z významných období v živote dieťaťa.  Pre dieťa je to prechod z obdobia „hier“ do obdobia „povinností“. Je to však aj obdobie zvýšenej záťaže pre rodičov. Viac informácii k zápisu nájdete tu.doc​​​​​​​​​​.

            Na stránke školy je prístupná elektronická prihláška, ktorú môže vypísať zákonný zástupca dieťaťa vopred online doma. (Venujte prosím zvýšenú pozornosť presnému zápisu rodného čísla a mien aj s diakritikou, aby sme v budúcnosti predišli nepresnostiam v osobných údajoch.) Údaje z neho budú zadané do informačného systému školy (ASC agenda). Výrazne sa tým skráti doba vybavenia zápisu. Veríme, že oceníte tento moderný spôsob, ktorý Vám zaberie maximálne 10 minút v pohodlí domova. Škola si prihlášku vytlačí a v čase zápisu ju zodpovedný zamestnanec skontroluje so zákonnými zástupcami dieťaťa priamo v škole, následne ju rodičia/zákonní zástupcovia podpíšu. 

            Pozor : V prípade, ak nevyplníte elektronickú prihlášku, môžete na zápis priniesť už vyplnenú printovú verziu prihlášky: Prihlaska-Dotaznik_k_zapisu_do_1._rocnika.doc

            Zápisu sa zúčastnia obaja zákonní zástupcovia aj s dieťaťom. V prípade, neúčasti jedného zo zákonných zástupcov, je potrebné priniesť splnomocnenie neprítomného zákonného zástupcu Splnomocnenie.doc .

            Tešíme sa na Vás

            Mária Levková

            marec 2022



          • Svetový deň vody

          • V roku 1992 vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN 22.3. za Svetový deň vody.

            Voda je základnou podmienkou pre život na našej planéte, bez nej by život nemohol existovať. Má nielen pre človeka, ale aj pre živočíchy a rastliny, nesmierny význam.

            Aj na našej škole sme si pripomenuli tento deň- pracovnými listami, zaujímavými aktivitami, prezentáciou, kde sa žiaci dozvedeli o tom, aká je voda pre nás vzácna, aká je zdravá a dôležitá pre naše telo, dozvedeli sa o kolobehu vody, či o šetrení vody.

            Výsledkom ich poznávania boli plagáty na tému- Naša Zem a voda.

          • Deň Downovho syndrómu

          • 21.3. Deň Downovho syndrómu- deň, ktorý si pripomíname farebnými/rozdielnymi ponožkami. Rozdielnymi ponožkami chceme poukázať na to, že chápeme inakosť, že je normálna a že ju akceptujeme.

            Prečo práve ponožky? Boli vybraté symbolicky, lebo pri troche fantázie pripomína ich tvar chromozómy.

            Prečo práve 21.3.? Lebo na 21 chromozóme nevznikne pár, ale vytvorí sa nadbytočný chromozóm, teda vznikajú 3  chromozómy.

            Aj na našej škole chápeme inakosť.

          • Karneval

          • Keď Gašparko sviatok mal,

            usporiadal karneval.

            Pozval kŕdeľ zvieratiek,

            pohyb je vraj dobrý liek.

            Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a s karnevalom, a tak v deň pred polročnými prázdninami sa aj u nás v škole ocitlo veľa krásnych masiek. Súčasťou karnevalu bola zábava, tanec, súťaže. Žiaci sa odprezentovali so svojimi maskami, čo porota veľmi ocenila a mohla tak vyhodnotť kreativitu a tvorivosť najkrajších masiek. Každé dieťa odchádzalo s balíčkom sladkostí, za čo ďakujeme rodičovskému združeniu. Všetci sme prežili krásne a tvorivé dopoludnie plné radosti a krásnych zážitkov.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy. Je najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese, ktorá formuje kultúru u detí. Aj na našej škole odznela krásna poézia a próza. Deti sa svedomito pripravili na triedne kolá, z ktorých boli vybratí tí najlepší na školské kolo. Porota mala ťažkú úlohu vybrať tých najlepších, no na stupni víťazov to napokon vyzeralo nasledovne:

            1. Sárka Zajacová- 3. ročník, Kristínka Kalmanová- 4. ročník

            2. Sofinka Dunajová- 2. ročník, Nikolka Porubčanská- 3. ročník

            3. Matúško Plšek- 3. ročník, Dominik Šmárik- 1. ročník

          • Nástup do školy po zimných prázdninách

          • Na základe pokynov MŠVVaŠ SR https://www.minedu.sk/b-groehling-ziaci-sa-vratia-do-skol-v-planovanom-termine-10-januara/ Vám oznamujeme, že prezenčné vzdelávanie začína v pondelok 10.1.2022 podľa rozvrhu. Žiadame všetkých rodičov zaslať elektronicky cez Edupage- Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka, ktoré nájdete v časti Žiadosti/Vyhlásenia.

            Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva budú žiaci nosiť rúška. Preto prosíme zabezpečiť na každý deň dve rúška. Jedno budú mať náhradné v taške- v prípade potreby.

            Ministerstvo školstva odporúča rodičom/zákonným zástupcom, aby pred nástupom do školy dieťa otestovali antigénovým samotestom. Výsledok môžete oznámiť taktiež cez Edupage- Domáci AG samotest- oznámenie o použití.

          • Vianočná besiedka

          • Znova prichádza ten tajomný a čarovný čas, čas splnených tajných túžob, prianí a snov. Zapálením prvej adventnej sviece sa do školy pomaly vkrádala vianočná atmosféra. Toto predvianočné adventné obdobie v škole vyvrcholilo krásnym koncertom, ktorý si pre žiakov i učiteľov pripravili deti, ktoré navštevujú súkromnú ZUŠ Yamaha. Zazneli známe, i menej známe vianočné piesne. Veľké ĎAKUJEME patrí pani učiteľkám- Bulíkovej, Holíncovej a Vrúbelovej, za krásnu vianočnú atmosféru, ktorú vytvorili spolu s deťmi. Taktiež zazneli vianočné vinše v podaní našich družinárov, zaspievali sme si spoločne koledy a za odmenu čakalo deti pod stromčekom sladké prekvapenie, ktoré pripravili rodičia zo ZRPŠ. S úsmevom na tvári, radosťou v duši a s veľkým očakávaním, čo nám prinesú nasledujúce dni, sme sa rozišli domov ku svojim rodinám.

            Prajeme všetkým pokojné vianočné sviatky v kruhu najbližších, plné lásky, zdravia, šťastia a rodinnej pohody.

            Šťastné a veselé Vianoce!

             

          • Vianočný stromček, jasličky

          • Vitaj nám stromček náš,

            zelené šaty máš,

            pekne rovno stojíš,

            zimy sa nebojíš.

            Dáme ti sviečočky,

            na tvoje vetvičky,

            dáme ti hviezdičky,

            na tvoje šatičky.

            Aj ťa okrášlime,

            pekne zaspievame:

            la-la, la-la, la-la,

            la-la, la-la, la-la......

            Čas Vianoc sa blíži a v škole nám robí radosť požehnaný vianočný stromček. Spolu s jasličkami nám pripomínajú, že Vianoce sú už za dverami. Ďakujeme pán farár.

          • Mikuláš

          • Pred oknom - za oknom stojí Mikuláš,

            povedz nám deduško, čo v tom koši máš.

            Pre dobrú Aničku medovú paničku

            a pre zlého Jožka korbáč a paličku.

            Dňa 6.12. prišla ku nám do školy vzácna a milá návšteva. Svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi- anjelom a čertom. Očakávania detí boli veľké, srdiečko bilo každému veľmi rýchlo, no nakoniec všetko dobre dopadlo. Čert si neodniesol nijakého pomocníka so sebou a anjelik rozdával úsmevy, radosť  a pohladenie. Najvďačnejšie darčeky mal Mikuláš, v podobe sladkých balíčkov. Tešíme sa opäť o rok Mikuláš.


          • Koľko Lásky 2021

          • Aj tento rok sme sa ako škola prihlásili do zbierky ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Vianoce sú čarovným obdobím, kedy si viac prejavujeme lásku a úctu. Touto zbierkou aj my môžeme vyčarovať úsmev seniorom. Pokúsme sa teda spoločne naplniť ,,Krabice Lásky" (naplnené krabice, či nejaké veci do nej môžu deti doniesť do 6.12. do školy). Tie budú následne odovzdané do Bytče na kontrolu, preto Vás prosíme, aby ste krabice nebalili, pretože bude kontrolovaný ich obsah a kontaktnou osobou z Bytče budú otvárané. Za každú maličkosť v mene seniorov ďakujeme!

          • Advent

          • Rok ubehol ako voda a za dverami sú opäť Vianoce. Tieto sviatky má rád určite každý z nás. Čakanie na Vianoce nám pripomínajú aj štyri sviece na adventnom venci. Pán farár nám ich v škole požehnal a zapálil prvú z nich. Teraz nám zostáva zapáliť ešte tri…

          • Zdravá výživa

          • Jednou z najdôležitejších vecí v dnešnej dobe je ZDRAVIE. Mnohí naň nemyslíme, berieme ho ako samozrejmosť. K zdraviu nám prispieva aj pravidelná a vyvážená strava. Takéto dni zdravej výživy sme si pripomenuli aj na našej škole, v mesiaci november. V každej triede sa konali individuálne. Pani učiteľky si pripravili veselé a zábavné aktivity, pri ktorých sa žiaci hrali a zároveň učili. Úlohy boli plné zábavy a poučenia.

          • Šarkaniáda

          • Jeseň a šarkany neodmysliteľne patria k sebe. AJ my v škole sme sa rozhodli usporiadať ŠARKANIÁDU, a tak v stredu 20.10. si žiaci do školy priniesli svojich šarkanov. Atmosféru spríjemnilo krásne jesenné počasie. Slniečko sa na nás usmievalo a pofukoval jemný vetrík. Nad hlavami sa nám vznášali šarkany rôznych farieb a veľkostí. Ďakujeme za krásne a farebné podujatie!
             

          • Jesenné účelové cvičenie

          • Teplé slnečné lúče a krásne počasie sme na našej škole využili na jesenné účelové cvičenie, ktoré sa konalo v piatok 10.9. Bolo zamerané na ochranu zdravia, spoločnosti, prírody, na výchovu k bezpečnému správaniu pri rôznych činnostiach. Na neustále poznávanie a na vykonávanie niektorých úkonov pri mimoriadnych situáciách. Teoretickú časť žiaci absolvovali v škole s pani učiteľkami, praktickú v prírode. Na kaplnke sa športovalo, spoznávali svetové strany, lúčne kvety, či zberali plody prírody.

          • Začiatok školského roka 2021/2022

          • Všetko má svoj začiatok, či svoj koniec. Pre nás všetkých sa skončili letné prázdniny a začal sa nový školský rok 2021/2022. Sme oddýchnutí, plní krásnych zážitkov. A tak, aj my učitelia, aj Vy, milí naši žiaci, sa po tomto krásnom čase znova stretávame. Veríme, že tento školský rok bude naplnením našich predsavzatí a plánov do budúcnosti. Pre väčšinu z nás sú priestory školy dobre známe a už sa tešíme na krásne príbehy a zážitky z prázdnin, ktoré si dychtivo vyrozprávame. Prváčikovia, vy ste vstúpili prvýkrát do týchto našich priestorov školy. Veríme, že tu nájdete nových kamarátov a naučíte sa veľa nových vecí.

        • Rozvrh
          • Rozvrh

          • Pozrite si alebo vytlačte Váš aktuálny rozvrh. Rozvrh bol naposledy publikovaný: 14. 9. 2023
        • Suplovanie
          • Suplovanie

          • Pozrite si suplovanie a iné každodenné zmeny v rozvrhu. Škola nezverejnila žiadne suplovanie za posledných 30 dní.
        • Používateľské kontá
          • Používateľské kontá

          • Je možné, že niektoré časti stránky uvidíte len po prihlásení. Ak ste Vaše heslo zabudli, prosím použite odkaz “Neviem prihlasovacie meno alebo heslo” a zadajte Váš email. Ak ste heslo zo školy ešte nedostali, prosím počkajte, kým škola systém rozbehne.